Mitä, jos punakapinalliset olisivat voittaneet?

Asia, jota sisällissodan tiimoilta kannattaa miettiä on, mitä olisi tapahtunut punaisten voittaessa kapinansa?  Tätä kysymystä ei pidä unohtaa, ei  kontrafaktuaalisena historiantulkintanakaan.

Kun tiedetään kuinka verisesti vallankumouksen historia eteni kommunismin emämaassa venäjällä, ei ole syytä epäillä, että samoin olisi käynyt Suomenkin osalta kapinallisten voittaessa. Verivirrat olisivat olleet vähintäänkin yhtä suuret kuin valkoisten voiton myötä syntyneet. Perusteettomat teloitukset ja  suoranaiset kostomurhat huomioiden. Niitähän suoritettiin toisenkin osapuolen toimesta, ja kummankaan tekemiä ei ole syytä vähääkään puolustella.

Venäjän bolshevikkijohtaja Lenin kehotti tappamaan säälittä kaikki vallankumouksen viholliset. Jopa tappamalla niin, että kansa satojen virstojen päässä kauhistuisi ja pysyisi näin ruodussa. Samoin perustein olisi Neuvosto-Suomessa tapettu heti maltilliset sosialidemokraattiset johtajat, sosialidemokratiahan oli bolshevikeille kirosana, likvidoitu porvaristo luokkana ja kommunismia karsastavat työläiset kuskattu Siperian taigaan pakkotöihin.

Talvisodan yhteydessähän Stalin totesi, että suomalaiset on kaikki helppo siirtää Venäjän perukoille. Molotov esitti reissun tekemistä kävellen.

Ei pidä unohtaa niitä tuhansia ja tuhansia Venäjälle muuttaneita ja paenneita suomalaistyöläisiä, jotka perheineen ammuttiin tai tapettiin pakkotyöllä sosialistisessa "paratiisissa", sen vankileirijärjestelmässä Gulagissa.

On turha kuvitella, että voitonhuumaiset äärivasemmistolaiset kapinajohtajat ja radikaalit punakaartilaispäälliköt olisivat suostuneet ajattelemaan punaisesta Suomesta täysin itsenäistä valtiota. Jos olisivat sellaisia ajatuksia elätelleetkin, niin Venäjän bolshevikkijohto olisi pakottanut maamme liittymään neuvostokansojen onnelliseen(?) perheyhteyteen.

Kun Neuvosto-Suomen syntyminen ei tuolloin onnistunut, niin neuvostojohto yritti sitä sitten muin sodin. Kun ei vieläkään onnistanut, niin jatkettiin hiljaa hivuttamalla vuosikymmenet maamme sovjetisoinnin yritystä.

Paradoksaalista on, että valkoisten voitto takasi Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen toiminnan jatkon. Muussa tapauksessa Suomessa olisi sallittu vain yksi puolue: kommunistinen puolue.

Selvää luokkasotaa vuoden 1918-sota ei  ollut. Torppareita ja työläisiä taisteli valkoisellakin puolella, ja herrassosialisteja ja muitakin herroja punaisella.

Olisiko bolshevistinen pakkopaita ollut proletariaatin helpompi kantaa kuin väitetyt porvariston "kahleet"? Epäilen!

Punaisten hallinto ei saanut epäpätevin voimin valtion- ja kuntien hallintoa toimimaan. Miten ne olisi saatu toimimaan  kapinallisten voiton jälkeenkään? Hyvin huonosti!

Vapaussodan/sisällissodan kummankin puolen ihmisten kärsimyksiä tulee pahoitella, ja uhrien haudoilla voidaan käydä hiljentymässä, mutta yksilön kärsimykset eivät saa peittää tuon sodan oleellista pääasiaa: hauraan itsenäisyytemme lunastusta suurelta osin ulkopuolelta lietsotun vallankumouskapinan tukahduttamisella ja diktatuurin luomisyrityksen estämisellä.  Ehkäpä valtiosäännöltään ja hallinnoltaan maailman demokraattisin valtio pysyi pystyssä,  ja suhteellisen hyvinvoipa isänmaamme sai vuosien myötä nousta kukoistukseensa – sosiaalidemokraattisinkin voimin.

PerttiRampanen
Sitoutumaton Mänttä-Vilppula

Paperiteollisuudesta leipänsä tienannut teknikko. Eläkkeellä.
Sitoutumaton, mutta ei kantaa ottamaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu