PerttiRampanen

Pohjois-Korea-dokumentti

  • Pohjois-Korea-dokumentti
  • Pohjois-Korea-dokumentti

Suomen televisiossa esitettiin, ihme kyllä!?, sunnuntaina dokumenttiohjelma Pohjois-Koreasta. Tosin ei Ylellä vaan National Geographic-kanavalla. Nepalilainen silmäkirurgi matkusti sovitusti maahan leikkaamaan nopealla aikataululla tuhat kaihipotilasta. Hänen mukanaan oli National Geographicin toimittaja ja valokuvaaja mukamas lääkärin avustajina. He kuvasivat osin salaa elämää Pohjois-Korean täysin suljetussa maassa.

Kimilandian asukkaat elävät aivopestyinä, pelossa ja kurjuudessa. Kuvittelevat kuitenkin elävänsä paremmin kuin ihmiset länsimaissa, kun eivät muuta tiedä.

Jokin aika sitten kuoli nälkään 10 prosenttia kansasta. Nälkää nähdään eliitin ulkopuolella tänäkin päivänä. Maansiirtotöitä tehdään lapioilla ja kantolaatikoilla!? (Nähtiin filmillä.)

Valtion varat menevät aseisiin ja johtoeliitin luxus-elämään.

Terveydenhoito on ilmaista, mutta sitä ei juurikaan ole tarjolla. Dokumentin filmipätkä pohjoiskorealaisesta sairaalasta oli järkyttävä. Lääkäreitä on, mutta ei kunnon sairaaloita, ei hoitovälineitä eikä lääkkeitä. Sairaaloissa, kuten kaikkialla, on jatkuva sähköpula. Lääkärillä oli mukanaan omat leikkauslaitteet ja aggregaatti virran turvaamiseksi leikkausten ajan.

Kun potilaat huomasivat jälleen näkevänsä, niin kiittivät tietenkin leikannutta lääkäriä? Mitä vielä! Kiitokset ja ylistys osoitettiin suurten johtajien seinäkuville. Eräs miespotilas lupasi nyt näkevänä ottaa kiväärin ja lähteä taisteluun amerikkalaisia vastaan. Vanhalla mummolla oli ainut toive leikkaukseensa, että näkisi taas rakkaan johtajansa vaikka vaan kuvana.

Kimien seinäkuvista. Ne pitää olla jokaisessa kodissa. Määrätysti seinällä, jolla ei saa olla muita kuvia. Valtiojohto on antanut erikoisen liinan jolla kuvat pidetään puhtaina. Poliisi käy aika ajoin tarkistamassa, että ne ovat todella puhtaat. Elleivät ole, arvatkaa mitä tapahtuu? Filmillä nähtiin kun kuvia puhdistettiin.

Erään "tavallisen" perheen kotona vierailtiin. Se oli selvästi valittu eliitin asunto. Kysymyksiin perheessä vastattiin, paikalla oli useita hallinnon päällekatsojia, aina johtajan ylistyksellä kysyttiin mitä tahansa.

Kun näytettiin öinen satelliittikuva Koreoiden alueelta, niin Pohjois-Korean kohdalla oli musta läntti, ympärillä valomeri.

Pjongjang on lähes kulissikaupunki. Siellä asuu jonkin verran eliittiä. Kadut ovat leveitä, mutta autoja ei näy. Liikennepoliisityttö pyörii tyhjällä kadulla.

Maalla ei ole tähän mennessä ollut todellisia vihollisia. Miksi sinne kukaan olisi hyökännyt? Nyt tilanne on aivan toinen maan ydinaseohjelman vuoksi. Viholliset piti näin hankkia.

Eiköhän kyseinen dokumenttiohjelma edes hiukan avannut Pohjois-Koreaa komppaavien silmiä. Tai sitten ei, kun aate on kyllin syvällä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Syy siihen, että kaikkein pahin nälänhätä on ohi verrattuna vaikkapa 90-lukuun johtuu siitä, että maassa on vaivihkaa melua pitämättä sallittu yksityiset viljelytilkut ja niiden tuotteiden myyminen omana pikkubisneksenä toreilla. Sellainen kapitalistinen uudistus oli välttämättömyys, koska muutoin valta olisi jo luhistunut.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Pitää paikkansa, mutta nälänhätää edelleenkin 2010-luvulla on. Sen astetta ei tiedä kukaan.

On se kumma kun kommunismiin ollaan menossa, mutta ei saada kansalle leipää kuin kapitalistisin menetelmin?! Näin oli myös kommunistisella Venäjällä 1920-luvulla.
Ja syynä nälänhätään on jatkuvasti mätä juche-kommunistinen despoottinen hallinto. Valtion varat laitetaan johdon mielettömään luxus-elämään ja järjettömän suureen sotakalustoon.
Jos maalla ei olisi kehitteillä ydinasetta, niin kukaan valtio ei tuolle pimeälle maapläntille tekisi mitään. Valloittaa ei kannattaisi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Juha. Tiedoksesi, että tuollainen pikku puutarhaviljely ja niiden tuotteiden myyminen toreilla ei ole kapitalismia. Kapitalismia on se, että ostat toisten ihmisten työvoimaa ja myyt heidän työnsä tuotteet omaan laskuusi. Olen tämän eron sinulle selittänyt jo useita kertoja aiemmin, joten en toista sitä tässä.

Tässä Pohjois-Korean perustuslain pykälä 24:

Article 24.
Private property is property owned and consumed by individual citizens.
Private property is derived from socialist distribution according to work done and from supplementary benefits granted by the State and society.
The products of individual sideline activities including those from kitchen gardens, as well as income from other legal economic activities shall also be private property.
The State shall protect private property and guarantee by law the right to inherit it.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kuinka ollakaan, satuin juuri tänään kirjoittamaan siitä, miten köyhien terveydenhuolto toimii Etelä-Koreassa. Siellä ei lääkkeitä saa pelkästään johtajan kuvaa kumartamalla, vaan pitää pyllistää asiakkaalle.

Moni mummo joutuu prostituoimaan itsensä Etelä-Koreassa

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja Pohois-Koreassa ei heikäläisille löydy edes asiakkaita, joten he kuolevat nälkään tai riutuvat nälkäkuolemnan partaalla. Sillä tokihan ökyeliitti siellä valitsee viihdyttäjikseen sieltä nuoremmasta ja kauniimmasta päästä olevat.

Kiinassa muuten kertoivat, että kun Pohjois-Koreasta tuli delegaatio Nanjingiin, niin delegaation mukana oli kaksitoista nuorta kaunotarta johtajan assistentteina. Kiinalaiset itse tietävät tuon jutun juonen myös ja naureskelivat hihitellen kertomalleen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Etelä-Koreassa terveydenhoito toimii puutteistaaan huolimatta valovuoden pohjoista naapuriaan paremmin.
Siellä se ei toimi juuri mitenkään!

Vastaapa Janne kun tuo kommunismi, on se juchelaista tai muuta, on ollut köyhälistön onnea takaamassa ja edistystä tuomassa, niin miksi emme näe maamme kaupoissa pohjoiskorealaisia televisioita, tietokoneita, kodinkoneita, kännyköitä, autoja jne..? (Menevätkö ne oman maan kulutukseen?:-)
Sen sijaan kapitalistisen Etelä-Korean tuotteita on kauppojemme hyllyillä pilvin pimein.
Mistä tuo kommunismin takapajuisuus edelleenkin oikein johtuu? Hrutsevikin lupasi venäläisille kommunismin aamunkoiton jo vuonna 1980. Haaveeksi jäi. Lopulta romahti koko mätä järjestelmä.
Kiinassakaan ei ole kommunismia vaan jonkinlainen sekasikiö siitä ja kapitalismista. Eli jonkinlaista kapitalismia tarvitaan sielläkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuohon Janne varmaan vastaa, että Pohjois-Koreassa talous toimii kansan tarpeiden tyydyttämiseksi, ei vientikapitalistien lompakon lihottamiseksi.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #6

Juuri näin!
Kommunismissahan jokaiselle annetaan elämäänsä tuotteita tarpeiden mukaan. (Mutta ei juchelaisessa kommunismissa näemmä annetakaan kun siellä kuollaan nälkään!?) Ja tässä jaossa johtajilla on tietenkin isommat tarpeet!?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kerroit Pertti omassa blogissasi, että silmäpotilaat tulivat hoidetuksi Pohjois-Koreassa. Etkö huomannut sitä? Voisiko se johtua siitä, että sinut on aivopesty uskomaan kapitalistisen järjestelmän autuuteen ja sosialismin "toimimattomuuteen"?

Tässä pari linkkiä uuden silmäsairaalan rakentamiseen Pyongyangiin:

Eye hospital built in medical village

Kim Jong Un inspects new general ophthalmic hospital

Ja tässä linkki toimenpiteisiin sähkönsaannin kohentamiseksi:

Pohjoiskorealaiset rakentavat itselleen maan suurimman vesivoimalan

Kapitalistiset valtiot tekevät parhaansa sabotoidakseen sosialistisia valtioita, ja sikäli kuin siinä onnistuvat, syyttävät sosialismia "toimimattomuudesta". Tällainen kuuluu yleisemmällä tasolla ilmaistuna kategoriaan uhrin syyllistäminen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sanctions_against_North_Korea

Etelä-Korealla olisi varaa hoitaa vanhuksensa arvokkaasti, mutta sitä ei tehdä ideologisesta valinnasta. Pienen vähemmistön oikeutta rikastua rajattomasti pidetään tärkeämpänä kuin sitä, että kaikkien ihmisten perustarpeet tyydytettäisiin.

Tässä lisää Etelä-Korean kapitalistisesta "ihanuudesta":

https://www.youtube.com/results?search_query=poverty+in+south+korea

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #7

Pieni osa silmäpotilaista tuli hoidetuksi täysin ulkopuolisen vapaaehtoisen silmälääkärin toimesta hänen omasta aloitteestaan.(Miksi heitä ei ollut aiemmin jo hoidettu?!) Hänelle ei ollut Pohjois-Korean sairaalahallinnon toimesta antaa edes hoitolaitteita. Ja sähkön saanti piti lääkärin itsensä varmistaa aggregaatilla.

Potilaat olivat olleet hoitamattomina pitkään, kun oma terveydenhoito ei pystynyt auttamaan. Ilman tätä lääkäriä olisivat olleet täysin sokeita kohta kaikki. Ja paljonko jäi hoitamattomia näiden autettujen lisäksi?

Nämä kaikki rakentamiset ovat paljolti johdon propagandaa, eivätkä riitä mihinkään. Kuinkahan moni tavallisesta kansasta pääsee tuolle silmäklinikalle? Eiköhän se ole rakennettu vain eliittiä varten?
Pjongjangin suuri hotellikin on kuulema paljolti pelkkä kuori. Ei ole ollut varaa rakentaa loppuun. Rahat tarvitaan aseisiin.

Kyllä on sähköistäminen ollut olematonta kun maa on muuhun ympäristöön nähden pilkkopimeä!? Sehän on selvä, että rakentaminen kestää kun maansiirtotöitä tehdään lapioin ja kantolaatikoin.(Nähtiin dokumentissa.)

Miksiköhän tuolta onnelasta karkasi juuri sotilas vaarantaen henkensä? Sotilaita kai ruokitaan paremmin kuin muuta kansaa. Tosin melkoisen laihoja ovat sotilaatkin!?

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #7

Huhhuh.Mistä noin väkevä usko oikein kumpuaa?.Uskookakan Kejo itse oikein tosissaan noita satujaan.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

https://amp.businessinsider.com/north-korea-stockp...

Yllättäen vuosikymmenien jälkeen halutaan viedä taas demokratiaa uuteen maahan. No kansa kärsii tällä kertaa oikeasti niin hoituu sekin siinä sivussa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jännää, että niin ateistinen systeemi kuin kommunismi, on onnistunut synnyttämään messiaita ja uskonnon.

Toimituksen poiminnat