PerttiRampanen

Pirkkalan järjetön koulukokeilu

  • Pirkkalan järjetön koulukokeilu

Sosialistista Suomea yritettiin vuonna 1918 aikaansaada asein, ja kun se ei onnistunut, niin sitten muin keinoin vuosikaudet  hiljaa hivuttamalla. Toiminnassa on ollut SDP puolueena vahvasti mukana. Ja vänkärinä oma ja Neuvostoliiton kommunistijohto. Tästä eräänä esimerkkinä on surullisen kuuluisa Pirkkalan koulukokeilu 70-luvulla.

VTT Jari Leskinen on tuonut uunituoreessa teoksessaan "Kohti sosialismia" mainitun järjettömän kokeilun esiin pohjia myöten. Kokeilua johtivat ja sen toimeenpanivat SDP:n vasemistosiiven nuorisopoliitikot. Nämä olivat miehittäneet puoluepoliittisina virkanimityksinä opetusministeriön ja kouluhallinnon, päällepäsmäreinä opetusministeri Ulf Sundqvist ja kouluhallituksen pääjohtaja Erkki Aho. Toimeenpanijoina oli akateemisia vasemmistolaisia tutkijoita lähinä Tampereen yliopistosta. Nämä käyttivät tutkimusryhmästään nimilyhennettä PETO. Se on kuvaava nimi jäljempänä esiin tulevasta syystä. Koulutoimen muut todelliset kehitysohjelmat kärsivät koska Pirkkalan kokeiluun ohjattiin suurimmat rahamäärät.

Opetusmateriaalina käytettiin suoraan Neuvostoliiton kommunistisen historiakirjan kopioita monisteina.

Kyseisessä projektissa oli tarkoitus syöttää aivopesun omaisesti koululapsille, seitsemän(!) vuotiaista alkaen, marxilaisen sosialismin teorioita usean vuoden ajan. Kun oppi olisi mennyt, huonosti kylläkin onneksi meni, jankuttanmalla perille, niin lapsista olisi aikuisina tullut sosialistisen Suomen rakentajia; vasemmistopuolueiden äänestäjiä. Oppilaiden päähän päntättiin päivästä toiseen marxilaisen taloustieteen käsitteitä. Neuvostoliitto ja muut kommunistivaltiot esitettiin hyvinä ja kapitalistiset länsimaat, lähinnä Yhdysvallat, mutta myös oma maa(!), joka asiaan pahoina. Kaikki maailman onni ja autuus saavutetaan vain sosialismissa. Tätähän tuleva Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonkin vielä tänäkin päivänä painottaa!?

Kokeilua koitettiin salata ja siitä valehdeltiin sumeilematta. Koululaisten vanhemmat eivät tienneet millaista täysin yksipuolista poliittista propagandaopetusta lapset saivat.

Mikä pahinta, kun Pirkkalan koulukokeilu, samaa metodia kokeiltiin eräissä muissakin Suomen oppilaitoksissa, määrättiin lopetettavaksi, ja oikeuskanslerin virasto tutki asian, niin syylliset mielettömään lasten aivopesuun selvisivät pelkillä huomautuksilla. Vankilaan heidät olisi pitänyt tuomita pikkulasten henkisestä pahoinpitelystä! Nämä "tuomiot" kyllä ymmärtää olihan suomettuminen pahimmillaan juuri tuona aikana.

Mitenhän olisi käynyt suomalaislasten hyvien PISA-vertailutulosten jos marxilainen historian, ja monen muun aineen, opetus olisi vallannut Suomen koululaitoksen? Onneksi niin ei käynyt!

P.S. Katsokaa kirjan kansikuvaa. Siinä alakoululaisia opetetaan mielenosoituksen saloihin Pirkkalassa!!??

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Timo Lehtonen

Pirkkalan marxilaisesta opetuskokeilusta HLBTIQ-vallankumoukseen - 19.5.2016 Juha Ahvio
http://juhaahvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217143-p...

Aivopesua koulussa - 15.5.2016 Marikki Myllyvirta
http://marikkimyllyvirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kiitos linkeistä Timo Lehtonen. Enpä ole noita blogeja huomannut. Juha Ahvion blogi on erittäin seikkaperäinen ja selventävä. Kaikilla meillä kuitenkin tendenssi on sama: järjetön oli tuo marxilais-leninistinen kokeilu!

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Pirkkalan moniste löytyy nyt myös netistä: http://agricola.utu.fi/julkaisut/julkaisusarja/pir...

Siinä on paljon kaikenlaista mielenkiintoista ja myös tahattoman hauskaa. Väkisinkin hymyilytti, kun Kansallisosakepankin Matti Virkkunen nostettiin Suomen Rockefelleriksi!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kyllähän monisteesta voidaan löytää naiiveja ja hauskojakin kohtia, mutta opetuskokeilusta oli kyllä huumori hyvin kaukana. Oppilaille opetettiin tosimielessä suorastaan luokkasotaa.
Pahimpia asioita oli lapsille syötetty etsimällä etsitty oman maan kaikkinainen kapitalistinen pahuus. Pahimman sortin vastakkainasettelu omistavan luokan ja työtätekevien kesken. Työnantajasta tehtiin suorastaan p...leellinen verenimijä. Pienille lapsille syötettiin tällaista propagandaa!??

Samoin kun Sinä suhtaudut asiaan, samoin yrittivät opetuskokeilusta vastuulliset puoluelaisesi vähätellä kokeilua, kun se määrättiin lopettavaksi, ja herrat oikeuskanslerin kuultaviksi. Koittivat työntää vastuun toistensa niskoille.

Totean vielä, että marxilainen opetus perustui muuhunkin materiaaliin ja toimintaan kuin Neuvostoliitosta kopioituun surullisen kuuluisaan opetusmonisteeseen.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Samoin kun Sinä suhtaudut asiaan"

Onpa siis hyvä, etten ole tilivelvollinen suhtaumisestani yhtään mihinkään yhtään kenellekään. Kommentoin monisteen sisältöä, ja vain sitä. Sait minulta kuitenkin kyseisen monisteen linkin, jota et ollut itse vaivautunut etsimään. You're welcome.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Leskisen kirjassa on kyseisestä monisteesta niin paljon referaatteja, että itse tuota paperia ei ole mitenkään tarpeen lukea asian ymmärtämiseksi.
Monisteesta on annettu linkkejä monissa yhteyksissä.

Toimituksen poiminnat